2014. november 23., vasárnap

Limoncellós habrúd csokisan

Valamikor régen nagyon divatos volt ez a desszert, az üzletekben rendszeresen lehetett vásárolni év közben is. Most karácsonyra vettem elő a receptjét, és citromlikőrrel bolondítottam meg!nagyon elegáns desszert nagy sikere volt, érdemes máskor is elkészíteni!



Hozzávalók.

6 darab tojásfehérje
23 dkg cukor
2 ek. étkezési keményítő
1 ek. lime citrom leve
1 vanília rúd kikapart magja
1/2 dl limoncello ( citromlikőr)likőr 40%-os
10 dkg ét tortabevonó massza
sütőtepsi (zsírpapírral kibélelve)

Elkészítése:

A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük, és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját, és a végén ha felverődött jó keményre, akkor a keményítőt is. A masszát habzsákba szedjük, és csillagcsővel habrudakat nyomunk a zsírpapírra. 100 fokos sütőbe tesszük, és 10 percig ezen a hőfokon szárítjuk. Közben 80 fokra csökkentjük, és 1 óráig hagyjuk a sütőben száradni. Nem kell sütni, mert megbarnul. Ha kihűltek a habrudak, akkor gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra tesszük, majd a hűtőbe dermeszteni hagyjuk 1 órán át. Ezután szervírozhatjuk.