2014. november 23., vasárnap

Körtés-mandulakrémes pite.








 Ezt a csodás krémes pitét,mindennap megtudnám enni.Amióta vásároltam ezeket a piteformákat,álandóan pitét lenne kedvem sütni,annyira helyesek,és persze praktikusak.Nehezen sikerült hozzájutnom,de végül is a Tchibo webáruházban leltem rá.Az ára is kedvező volt.Többféle finomságot készítettem már,és ezt is megosztom a portálomon,remélem tetszésteket elnyeri.
















Tésztához:
» 20 dkg liszt
» 5 dkg porcukor
» só
» 15 dkg hideg vaj
» 1 tojássárgája
» Körtéhez:
» 3 nagy érett, zamatos körte
» cukor
» fahéj
» citromlé
» Mandulakrém
» 10 dkg vaj
» 15 dkg cukor
» 15 dkg darált mandula
» 2 tk liszt
» 1 tk étkezési keményítő
» 1 tojás
» 1 tojásfehérje
» mandulaaroma, kivonat vagy mandulalikőr

Hozzávalók.
A liszthez reszeljük a jéghideg vajat, és gyorsan összemorzsoljuk és közben hozzáadjuk a porcukrot is. Majd a morzsához mehet a tojás, és azzal is gyorsan összedolgozzuk. A morzsát egy kilisztezett piteformába szórjuk, és jól szétnyomkodjuk, fontos, hogy a fodrokba is kerüljön a tésztából. Ezután kb. 15 percig a mélyhűtőben pihentetjük. Addig elkészítjük a körtéket és a krémet.

A körtéket meghámozzuk. A vizet cukorral, reszelt citromhéjjal, a citrom levével és vaníliával felforraljuk, majd a hőt lejjebb vesszük, hogy csak gyöngyözzön és belehelyezzük az egész körtéket. Egészen lassan addig főzzük őket a szirupban, amíg megpuhulnak, de nem esnek szét.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd továbbkeverjük az egész tojással és egy tojásfehérjével. Végül hozzáadjuk a darált mandulát és egy kevés lisztet étkezésikeményítőt és egy csipet sót, és továbbkeverjük. Amikor a krémet összekevertük a legvégén hozzácsepegtetünk mandula kivinatot, aromát vagy egy kevés mandulalikőrt.
A pitetésztára rákenjük a mandulakrémet. A posírozott körtéket felszeleteljük vagy félbevágjuk, a magházakat eltávolítjuk, és a pitére tesszük. 180 C fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük, amíg a krém kicsit megemelkedik és aranyszínűre, pirosra sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése