2014. december 15., hétfő

Bableves angolszalonnával

Hozzávalók:


15 dkg füstölt angolszalonna,
1 doboz fehérbab konzerv,
1 db kicsi zeller,
2 db sárgarépa,
1 db fehérrépa meg a zöldje,
1 marék sodort csigatészta,
só,bors,3 ek olaj,1 tk fűszerpaprika.

1,5 liter zöldségalaplé,


A zöldségféléket megpucoljuk, ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a szalonnát kisebb csíkokra vágjuk. Egy fazékban feltesszük a zöldségeket kevés olajon párolni,majd fűszerezzük kevés borssal,és sóval.Az angolszalonnát hozzáadjuk,és megszórjuk fűszerpaprikával.Felöntjük az alaplével,majd beleszórjuk a vágott petrezselymet.Puhára főzzük a zöldségeket,és közben  tesszük bele a konzerv  babot,aminek a levét leöntjük.Felforraljuk,és a marék csigatésztát is beleszórjuk,a levesbe.Készre főzzük,és tálaljuk.