2014. december 15., hétfő

Részegbarát


Nagyon régi recept,azonban megéri elkészíteni, mert kiváló desszert, és elővehetjük a régi porosodott recepteket néha,mert nem lehet őket megunni.


Hozzávalók:

  1. 2 db zsemlye,
  2. 4 ek meggydzsem,de ne túl kemény legyen.
  3. 1 dl fehérbor,
  4. 2 db tojás,
  5. 2 -4 ek liszt,
  6. 1 mk kardamommag őrölt,és
  7. 1 mk őrölt szegfűszeg,
  8. pici só,2 ek tej,
  9. porcukor a szóráshoz. ( vaníliás)
  10. 5 dl olaj a sütéshez.





Elkészítése:

A zsemlyéket kettévágjuk, és a borba mártjuk. Ezután tálra helyezzük,és megkenjük a dzsemmel,majd összeragasztjuk őket. A tojásokat pici tejjel,sóval ,és a fűszerekkel jól kikeverjük,és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk. Olajat forrósítunk egy edényben annyit,hogy kényelmesen kitudjuk sütni a palacsinta tésztába mártott zsemlyéket.Ezután szép pirosra sütjük forró olajban. Papírtörlő kendőre kiszedjük,majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb,ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése