2015. január 30., péntek

Bárányragu medvehagymával.



Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
60 dkg báránylapocka
1 teáskanál só
1 kávéskanál mustár
1 teáskanál szárított tárkony
5 levél friss medvehagyma
késhegynyi feketebors
1 db kápia paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál fűszerpaprika
4 evőkanál olaj,1 dl
húsleves

Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, tárkonnyal, és felöntjük 1 dl húslével.

A lapockát apró kockára vágjuk, és a paprikás lébe tesszük, jól elkeverjük, beledobjuk a szintén apróra vágott paradicsomot és kápia paprikát. A húst addig kevergetjük, amíg kissé elfő a leve, lepirítjuk, majd ezután még annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük lefedve.

Ha a hús megpuhult, az apróra vágott medvehagymát hozzákeverjük, 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.