2015. január 30., péntek

Fehérboros tojásos leves





Hozzávalók:

6 db tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 db babérlevél
1 teáskanál fűszerpaprika
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál magos dijoni mustár
1 csipet fehér bors
só ízlés szerint
1,2 liter zöldségalaplé

Elkészítés:

A vajat fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és a mustárral ízesítjük. 1,2 liter zöldségalaplével felöntjük. Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leült tojásokat, és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük, és már kész is a tálaláshoz. Bazsalikommal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése