2015. január 30., péntek

Kecskesajtos szardellás csemege


  1. Kísérletező kedvű, mind pedig a tradíciót kedvelő olvasóimnak ajánlom ezt a receptet ,mert ízlésvilágukat biztosan meglelik benne.Nekünk nagyon ízlett, és ugyan még nincs tavasz, de felidézhetjük vele talán egy kicsit a nap sugarait.




A tésztához:

30 dkg liszt,
dkg teavaj
2 csipet só
kevés hideg víz
vagy 1 ek hideg tejszín

A töltelékhez:

15 dkg kecskesajt
kis marék kakukkfű
10 dkg fekete olajbogyó (én zöld paprikával töltöttet használtam)1 kis üveg szardella
1 tojás

bors

A díszítéshez:

friss kakukkfű
koktélparadicsom 6 db
zöld olívabogyó ízlés szerint

Elkészítés módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a sót, és annyi hideg vizet,hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán. Majd 9 x 12 cm- es téglalapokat vágunk ki belőle, a hosszanti oldalakat megkenjük kissé felvert tojással, és kicsit felhajtjuk a szélét 6-7 mm-t peremet képezve. Ezt szintén megkenjük tojással. A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd papírral bélelt sütőlemezre, vagy tepsibe helyezzük. A sajtot felaprítjuk kézzel, és szétosszuk a tészta tetején.A szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfüvet a sajt közé szórjuk,majd a hézagokat befedjük a maradék sajttal. Sóval, borssal ízesítjük, majd a szardella olajával meglocsoljuk. Előmelegített sütőbe 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olívabogyóval díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése