2016. szeptember 20., kedd

Citromos csirke.



A csirke mellét bármilyen formában nagyon szeretem. Ha viszont citromos, akkor mégjobban beindul a fantáziám. Annyira egyszerű, és mégis csodásan friss ízeket lehet előcsalogatni , a jól elkészített, és nem szárazra sütött húsból. A PÁCOLT HÚSOKNAK SOKKAL JOBB ÍZÜK VAN, EZÉRT NE HAGYJUK EL EZT A FONTOS MŰVELETET!
 A tölgyfalevél saláta pedig jó kiegészítője a tálnak.Nagyon mutatós, és tartja a formáját, nem fonnyad könnyen a tálon.
  







hozzávalók / 4 adag

  • 2 db csirkemell filé (egész)
  • 2 db citrom
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • tengeri  
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek száraz fehérbor
  • tölgyfalevélsaláta,körteparadicsom 4 db
  • 20 dkg párolt basmati rizs.
  • Elkészítés:
    1. A citromot kifacsarjuk, és lereszeljük a héját.A másik citrom a diszítés. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
    2. A megtisztított, leszárított és negyedekbe vágott csirkemelleket egy üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével rájuk szórjuk a kakukkfű ágakat, és egy-két órára hűtőbe tesszük pácolódni..Folpackkal betakarjuk.
    3. Egy rozsdamentes teflonserpenyőben sütjük a csirkemelleket mindkét oldalán, majd letakarva 10 percig sütjük.A levét pótoljuk kevés fehérborral.Lepirítjuk fedő nélkül rövid idő alatt.
    4. Ha elkészült, friss kakukkfű ágakkal díszítjük, és azonnal tálaljuk salátaágyon párolt rizs a köret,és citromkarikákkal,körteparadicsommal.