2016. november 16., szerda

Rumos almás-diós rácsos.


Ennek a süteménynek annyira piha a tésztája, hogy majd elolvad a szájunkban.Az illata pedig a rumtól csalogató.Akár ünnepekre is elkészíthetjük, mert nem vallunk szégyent vele.Minden egyes pitét, lepényt örömmel készítek, mert nincs egyforma ízű, és zamatú süti!A fotók nem lettek túl jók, mert este fotóztam, de azért remélem jól látszik.





Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg vaj
15 dkg porcukor
45 dkg süteményliszt
2 tojássárgája
1 ek joghurt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
0,25 dl rum

A töltelékhez:
10 dkg darált dió
5 dkg barnacukor
50 dkg reszelt alma kifacsarva
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj-szegfűszeg-csillagánizs
rum egy kevés, és vanília aroma

  Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egy robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd 1 napra a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a kifacsart almareszeléket a cukorral feltesszük a tűzhelyre, és pároljuk.Fűszerezzük, és a diót hozzákeverjük. Pár percig kavargatjuk, míg az alma megpuhul.Ezután hagyjuk kihűlni.
A tésztát másnap elővesszük, és 3/4 részéből kinyújtjuk a közepes méretű tepsire való tésztát.Megböködjük villával, majd az diós-almás masszát rákenjük egyenletesen. A maradék tésztát elosszuk,és rácsokat sodrunk a tetejére.200 fokos légkeveréses sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük 185 fokon. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeleteljük négyzetekre.