2016. november 16., szerda

Mákos-almás pite.


A hagyományos mákos piték után jöjjön egy olyan szaftos töltelékű, amitől a mák is életre kel. Az alma megpárolva barna cukorral, és a mákkal együtt, kevés fűszer, és édes morzsa keveréke, és kész a finom töltelék.A szájban elomló tészta csak a ráadás,nem lehet megunni!






Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
  Töltelék.
20 dkg mák darálva
3 db édes alma 
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a dagasztógéppel, majd 1 órára a hűtőbe tesszük, vagy egy nappal előtte készítsük el, és tegyük hűtőbe.A töltelékhez való almát reszeljük le, és kevés citromlével locsoljuk meg. hagyjuk pár percet állni, majd csavarjuk ki a levétől, és a mákhoz adjuk hozzá. A cukorral tegyük egy lábasba, és pároljuk össze. kevés édes morzsát adjunk hozzá, és pár percig pároljuk állandóan kevergetve, nehogy lesüljön. Hagyjuk kihűlni, és a tésztát nyújtsuk ki két lapba.Az egyikkel egy sütőtepsit béleljünk ki, majd szurkáljuk meg villával. A kihűlt tölteléket egyenletesen oszlassuk el a felületén, és kenőkéssel igazítsuk simára. Erre kerül a másik lap, és a tetejét is szurkáljuk meg. Rovátkázzuk be a tetejét, és süssük ki 180 fokon 15-20 perc alatt.vaníliás porcukorral szórjuk meg, és vágjuk négyzetekre.