2017. január 23., hétfő

Citromos-ricottás torta.




Hozzávalók:

50 dkg ricotta
3 nagy tojás sárgája
1 lime citrom leve
és héja
6 dkg porcukor
4 dkg aranymazsola
pár dkg kandírozott sárgadinnye apró kockára vágott
tetejére vágott mandula, vagy kesudió

Omlós tészta.
20 dkg liszt
csipet só
4 ek jéghideg víz
10 dkg margarin,vagy vaj

Elkészítése:

1. A ricottát a tojássárgával a cukorral a citrom levével és héjával és a mazsolával kandis sárgadinnyével keverjük össze.
2. A tészta hozzávaóit egy robotgéppel gyorsan összedolgozzuk, és kézzel is átgyúrjuk.
3. A lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és kibélelünk vele egy 23 cm-es átmérőjű kivehető aljú 
piteformát.
4.A tésztát megtböködjök, és beletöltjük a túrókrémet.
5. Megyszórjuk a tetejét a vágott kesudióval, vagy mandulával, majd előmelegített sütőbe tolva 190 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, és szeleteljük fel, mint a tortát.