2017. január 23., hétfő

Sültpaprikakrémes-kecskesajtos laskapörkölt gnocchival.


A sült kápiapaprika krémmel készített laskagomba nagyon intenzív ízharmóniát alkotott a kecskesajttal.




Hozzávalók:

25 dkg laskagomba
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors,petrezselyem
1 ek sült kápia paprikakrém
3 dkg krémes kecskesajt (President pld)
1 dl  száraz fehérbor

Elkészítése:

A gombát csíkokra vágjuk tisztítás után.
A hagymát apró kockákra vágjuk,  a fokhagymát úgyszintén. Serpenyőben felforrósított vajon kissé lepirítjuk a hagymát, és tesszük hozzá a fokhagymát. Beledobjuk a gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és jókora adag  paprikakrémmel színesítjük. Borral felöntjük, és készra főzzük. Kecskesajttal dúsítjuk, és azonnal tálaljuk sós vízben kifőzött gnoccival. Petrezselyemmel megszórjuk.