2017. január 1., vasárnap

Csirkegaluska leves.



Keresgéltem a receptek között, és rátaláltam erre a nagyszerű levesbetétre!Először is készítünk egy általunk szeretett húslevest,amely nálunk marhafarokból készült. A neve ököruszály leves. Igaz ez a betét csirkelevesben jobban illene, de szerintem nagyon finom volt, és még repetáztak is belőle a család tagjai.


A galuska hozzávalói:


30 dkg csirkemellfilé
2 dl tejszín
2 tojásfehérje
só, bors
reszelt parmezán 5 dkg
petrezselyemzöld

A csirkemellet aprítóba péppé aprítjuk, majd a hozzátesszük a többi alapanyagot, és sűrű krémes állagúvá turmixoljuk, egy másik gépbe.Két kanál segítségével szaggatjuk a forró levesbe, a galuskákat.Pár percig főzzük, kissé megdagad. Tálalhatjuk is.