2017. január 1., vasárnap

Lencsekrémleves különleges húsgombóccal.


Ahogy jönnek a hűvösebb napok, egyre inkább kívánjuk a gazdagabb leveseket. Ez a lencseleves igazán ízes, tartalmas, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.A gombócok nem tévesszenek meg senkit, sajnos csak ennyi maradt, mire észbe kaptam, és csak így tudtam lefotózni.Elnézést érte, idővel lecserélem a képet.Az íze kiváló volt.

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g vörös lencse
  • 3 ek olívaolaj
  • 3  db koktél paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 paprika
  • 1 sárgarépa
  • 2 tk mustár
  • 1 tk méz
  • 1 mk currypor csípős
Gombóchoz:
  • 50 dkg darálthús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál  zsemlemorzsa
  • só,bors,koriander
  • 8 dkg őrölt sós pisztácia

ELKÉSZÍTÉS:
  1. 1. A  vörös lencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.
  2. 2. A kisebb kockákra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát,majd felöntjük vízzel.0 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, néhány perc múlva   majd a szeletelt zellerszárat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Következik a lencse, 10 perc alatt meg is fő.A curryvel, és mézzel, mustárral ízesítjük.Turmixoljuk.
  3. 3. Elkészítjük a húsgombócokat: Összekeverjük a darálthúst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel,morzsával, és pisztáciával.
  4. 4. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból. A gombócokat a krémlevesbe tesszük, és 20 percig főzzük.Azon forrón tálaljuk.