2017. január 1., vasárnap

Currys zöldségleves garnélával üvegtésztával.


Új év, új ízek! 2017 első levese nálunk ez volt, főleg, mert a fiatalabbak imádják az ázsiai ízeket.
A téli időszakban nagyon nagy szükség van, az egészséges ételekre,így minálunk gyakran készülnek különleges levesek is.







Hozzávalók 4 személyre.

1 vöröshagyma
3 evőkanál szezámolaj
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg shitake, vagy más gombafajta
1 db csilipaprika
1 evőkanál csípős curryfűszer
1 liter húsalaplé
4-5 szem koktélparadicsom
10 dkg üvegtészta
2 szál újhagyma
40 dkg pucolt, előfőzött garnélarák fagyasztott
2 dl kókusztej
só, frissen őrölt feketebors
1 db lime citrom leve
1 ek méz
1 kis csokor korianderlevél,és petrezselyemzöld aprítva

Elkészítése:

Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a megpucolt, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a felkarikázott csilipaprikát, és a curry fűszert. Pirítsuk át, majd öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a kettévágott paradicsomokat, és forralva főzzük 12 percig. Az utolsó pár percben adjuk hozzá az üvegtésztát, a felkarikázott újhagymát, és garnélát is. Öntsük hozzá a kókusztejet, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk. Forraljuk össze a levest, a lime facsart levével, savanyítsuk, a mézzel édesítsük. Szórjuk meg a durvára vágott korianderrel, azonnal tálaljuk.