2017. február 9., csütörtök

Zöld teás fehér gyümölcskenyér.



A japán matcha teapor a fehérnek már nem fehér gyümölcskenyérben. Mutatós, és nagyon finom a fehércsokis krémmel bevont aszaltgyümölcsös tojásfehérjéből készült kenyérke.A citrus, sáegadinnye, és aranymazsola hozzáadása, némi daráltdió, és zöld tepor adta az alapanyag töltelékét.





Hozzávalók:

7 tojás fehérje
4 ek liszt
2 ek darált dió
4 ek kristálycukor
1 tk matcha tepor
1 ek aranymazsola
1/2 csomag sütőpor
1 ek  kandírozott citrom
1 ek vörösáfonya
1 citromreszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 tk citromlé
csipet só


A krém a tetejére.
25 dkg mascarpone
2 ek cukor
1 csomag vaníliás puding 
10 dkg fehércsokoládé
3 dl tej 1 ek cukor

Elkészítése:
 A pudingot sűrűre főzzük , a szokásosnál kevesebb tejjel, majd a csokoládét hozzákeverjük, hogy olvadjon szét a pudingban. Ha kihűlt, akkor a sajtkrémmel is keverjük össze, és a cukorral.

A tojásfehérjét a cukorral csipet sóval ne túl kemény  habot verünk, majd a lisztbe keverjük a száraz hozzávalókat a diót is, és óvatosan a habba keverjük úgy hogy ne törjük össze.Kivajazunk egy őzgerinc, vagy sütőformát, és lisztezzük be jól, majd töltsük meg a masszával , és simítsuk el. 200 fokon előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 14 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt a sütink, akkor vegyük ki a formából, és tegyük tálcára. Kenjük meg a krémmel, és diszítsük kandírozoztt cseresznyével.Szeletelve kínáljuk.