2017. szeptember 17., vasárnap

Barackos túrótorta







Hozzávalók

6 db tojás,
6 ek cukor,
6 ek Nagyi titka Extra finom süteményliszt,

kevés zsemlemorzsa
20 dkg túró
1 tasak habfixáló
5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja és leve,
3 ek porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
5-6 db barack (konzerv vagy friss),
5 dkg pörkölt darált dió

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a másik fele cukorral habbá verjük, majd a tojássárgás részt beleforgatva, a lisztet is hozzákeverjük. Egy közepes tortaformába sütőpapírt teszünk, majd a tésztát beletöltjük. 180 fokos sütőben kb. 20 perc. A tortaformában hagyjuk kihűlni.Ezután háromba vágjuk.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük porcukorral, majd kiveszünk diszítéshez belőle. A többi hozzávalót is belekeverjük. Az így elkészült krémből egy keveset félre teszünk – ezzel fogjuk a torta oldalát körbekenni –, a többit pedig a piskótalapra töltjük. Betesszük a hűtőbe 1-2 órát dermedni, majd eltávolítjuk róla a tortaformát.
A tetejét a szeletelt barackkal díszítjük, az oldalát pedig megkenjük a félretett krémmel és megszórjuk a pörkölt dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése