2017. szeptember 17., vasárnap

Sonkás tortellíni tejszínes rókagomba mártással


Az ősz a rókagomba szezonja.Ausztriában is sok terem. Jómagam hoztam egy keveset amit boltban vásároltam, mert nekem nincs szerencsém, hogy gombát találjak, no meg időm sincs erre.
A finnek kedvence a sárga rókagomba, a kanttarelli,a (sok eső miatt)
nagyon finom a belőle készített mártás, a kanttarellikastike,
ahogy Finnországban hívják.

A tortellini egy Olaszországból származó gyűrű alakú tészta, amely ma már a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend. A tortellinit üresen, szószban, levesben is fogyasztják, illetve számtalan különböző alapanyaggal meg lehet tölteni. A töltött tortellinik közül az egyik legnépszerűbb a sonkával töltött variáció. A sonkás tortellinit megvehetjük készen, tehát megtöltve is, vagy elkészíthetjük saját magunk is otthon. A tortellini alapanyagai a liszt, a tojás, a só, a víz és az olaj. Amennyiben magunk töltjük a tortellinit sonkával, ügyeljünk arra, hogy töltéshez kizárólag kiváló minőségű sonkát használjunk.







Kevés cukros vízben pár percet előfőzzük a gombát, majd leszűrjük, és öblítjük.
Hozzávalók:
20 dkg rókagomba
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
1 ek vaj
2 gerezd kis fokhagyma
só, bors
1 dl száraz fehérbor
5-6 db zsályalevél
1 tk étkezési keményítő
2 csomag sonkával töltött tortellíni
A termesztett rókagomba nem olyan intenzív, mint erdei társa, de mégis jobb a kesernyés ízét blansírozással enyhíteni.
Elkészítése:


A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megfuttatjuk,majd rádobjuk az aprított fokhagymát is.Kevés pirítás után a gombát hozzáadjuk, majd felengedjük a kevéske borral. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.A zsályalevelet felaprítjuk, és hozzákeverjük. Végül a tejszínt a keményítővel  elkeverjük, és besűrítjük vele a rókagomba mártást.  Forrón tálaljuk a kifőzött, és vajjal elkevert tortellínivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése