2017. november 17., péntek

Pudingos almás kocka







  • Hozzávalók :
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 dl tejszín
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítés: 
    A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és kevés tejszínnel a tésztát összeállítjuk. Kétfelé osztjuk.
    Az almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, a cukorral puhára
    főzzük.0,5 dl vízben a pudingport elkeverjük, és a forró almapéphez öntjük. Összeforraljuk.Kevés őrölt fahéjjal ízesítjük.
    Lisztezett sütőtepsibe a tészta egyik felét belenyújtjuk, megszórjuk az alját darált dióval,a tölteléket ráhalmozzuk, és eligazítjuk egyenletesre.A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket.
     Villával megszurkáljuk, és közepes lángon sütjük, kb 25 percig 180 fokon. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk, és kockákra felszelve tálaljuk.