2017. november 17., péntek

Szilvás krémes pite


Az otthon ízei.Szilvás pite. 




Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 tk sütőpor
2 ek tejszín

Töltelék:
2 db tojás
2 ek kristálycukor
2 ek kukoricaliszt
1,5 dl habtejszín
40 dkg szilva
porcukor a szóráshoz

Elkészítése:
A linzerhez való anyagokat géppel összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
Fogjunk egy hosszúkás kivehető aljú pitesütőt, és béleljük ki a kinyújtott tésztával úgy hogy pereme is legyen.Villával megszurkáljuk, süssük elő 180 fokon 5 perc alatt. Közben habosítsuk fel a tojásokat a cukorral. Forgassuk bele előbb a kukoricalisztet, azután a kemény habbá vert tejszínt. Az így kapott krémet simítsuk az elősütött tésztára. A megmosott szilvákat vágjuk félbe, magozzuk ki. Húsukat vágjuk fel vékony szeletekre, rendezzük el azokat a krémen, és kissé nyomkodjuk is bele. Süssük a pitét 160 fokon további 20-25 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.