2015. április 28., kedd

Áfonyás sajttorta pohárban.



Hozzávalók:
15 dkg áfonya, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg kakaós omlós keksz, 5 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 1 tojás 2 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor,2 ek porcukor, 1/2 citrom leve, reszelt citromhéj.


Elkészítés:
Az áfonyát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot citromlét egy edényben melegítsük fel,és addig főzzük,míg a cukor el nem olvad.Ezután tegyük félre hűlni.


A kekszet aprítógépbe tegyük,és aprítsuk morzsává, majd a felolvasztott vajjal alaposan elkeverve négy pohár alján egyenlően elosztjuk.


A mascarponét a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a reszelt citromhéjjal simára keverjük.A tojást az 1 ek porcukorral egy kézi robotgéppel habosra felverjük, és a krémsajthoz adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, a maradék porcukorral.


A mascarponés-habos krémet poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk, majd erre halmozzuk a mártásos áfonyát.  Erre kerül megint egy réteg krém,és megint keszmorzsa.Erre megint az áfonyából, és a végén tejszínhabbal koronázzuk.Áfonyával diszítjük.Hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése