2015. április 28., kedd

Pásztor tarhonya.

Hozzávalók:
50 dkg tarhonya (Én házikészítésűt használtam, nem pedig sörétest.)
4- 5 nagy db krumpli
1 fej vöröshagyma ízlés szerint
2-3 ek olaj
1 szál füstöltkolbász
pirospaprikakrém,

csipetnyi bors
Elkészítés:

A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt  apró darabokra  kell szeletelni.

 A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára  megpirítom, majd felöntöm  kétszeres mennyiségű meleg vízzel,és megsózom.Lassú tűzön lefedve néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát  közben egy serpenyőben kevés olajon  megdinsztelem. Ezt megfűszerezen sóval, borssal, pirospapika krémmel. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk. Amikor a  krumpli megpuhul,és a tarhonya  is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán.  Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni,de mivel még elég hideg idő volt amikor ezt készítettem,akkor a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.