2015. április 28., kedd

Pesztós kifli.





Hozzávalók:

A kiflikhez:
2 dkg élesztő
1 ek cukor
1/2 dl tej
20 dkg liszt
50 g natúr joghurt
6 dkg vaj
1 tojás


Töltelék:
1 kisüveg Barilla pesto
A kenéshez:
1 tojás
A tetejére: 1 kis marék vagdalt fenyőmag

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk futni.
Előkészítjük a tészta alapanyagát és ha az élesztő felfutott, összeállítjuk kelt tésztának.Konyhai robotgéppel dagasztjuk, amíg jól formázható, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és meleg helyen kelesztjük kb.50 percig. Ha a tészta megkelt, kiborítjuk egy lisztezett munkalapra, és óvatosan átgyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és begömbölyítjük, majd letakarva megint kelesztjük. Ezután egy 25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk a két gombócot,és megkenjük őket egyesével a peszto szósszal.Cikkekre vágjuk 12 db-ra.A cikkeket feltekerjük, és egy szilikonos papírral bélelt sütőlapra rakjuk.lekenjük tojássárgájával,és aprított fenyőmaggal megszórjuk.200 fokos sütőbe tesszük, és 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.Spricceljünk vizet a sütőtérbe egy erre alkalmas szórófejes flakonból,hogy gőz keletkezzen.Így nagyon finom puhák lesznek a kiflik.