2016. október 5., szerda

Fügés-almás gyümölcsleves.



A szépséges zöld, és lila fügéket kombináltam őszi almával. Nagyon sok almája termett a lányomnak, de füge is megtalálható a kertjében. Sikerült egy kis fantáziával , és gyümölcsízű pudingporral besűrítve kellemes aromájú levest varázsolni hétköznapi asztalra előételnek.





Hozzávalók:

3 db alma
1 db citrom leve, és héja
10 dkg barna nádcukor
8 db vegyes színű friss füge
1 db fahéj
5 db szegfűszeg
1 kk vaníliamag őrölve
1 csomag  vegyes gyümölcsízű pudingpor 
2 dl tejföl,
1 dl tejszín
csipet só


Elkészítése:

1,5 liter vízet felforralunk. Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A fügéket négybe vágjuk, és a vízbe tesszük. Beleszórjuk a cukrot, és sózzuk, majd a citrom héját lereszelve tesszük hozzá.A fűszerekkel együtt puhára főzzük kb 25 perc alatt. A pudingport összekeverjük a tejföllel, és a tejszínnel csomómentesre, és a főzőléből kiveszünk egy merőkanálnyit, amivel a 
tejszínes-tejfölös pudingot kikeverjük, hogy hőkiegyenlítéssel tudjuk behabarni. Erre azért van szükség, hogy ne legyen csomós a levesünk, és ne kapódjon össze. Nem szép látvány az így készült étel.Pár percig kevergetjük, majd citromlével adjuk meg a savas ízhatást,és a színe is szebb lesz a levesünknek. A fahéjat, és a szegfűszeget kivesszük a levesből, és már tálalhatjuk is melegen, de aki hidegen szereti, az hűtse le, és fogyassza egészséggel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése