2016. október 5., szerda

Krémsajtos pogácsa.

Különlegessége abban rejlik, hogy a mascarpone krémsajttól nagyon finom omlós puha lesz.







Hozzávalók:
25 dkg krémsajt
10 dkg trappistasajt
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 tk só
50 dkg "Nagyi titka,, kelt tészta finomliszt
2,5 dkg élesztő
kevés tej,cukor

Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel, majd készítsük el a tésztát.
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd robotgéppel gyúrjunk belőle szép sima tésztát.
2-3 óra pihentetjük fóliába csomagolva a hűtőben.kelés után két cipóra osszuk el a tésztát, ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. A pogácsákat szaggassuk ki közepes nagyságú szaggatóval, majd tegyük szilikonnal bélelt sütőlemezre. Tojássárgájával kenjük le a tetejüket, és szórjunk rá reszelt sajtot. kelesszük még 30 percet.180 fokos sütőbe tegyük 20 -30 percre,ami a sütőtől is függ.Vigyázzunk ne süssük túl.