2017. október 13., péntek

Cézár saláta


Most Jamie Oliver Cézár salátája adta az ötletet, de persze nem egészen pontosan az ő verziója szerint, hanem amit idehaza találtam alapanyagot abból kreáltam össze.




Hozzávalók az öntethez:

2 dl görög joghurt

Worcester szósz 1 tk
1 tk mézes mustár
2-3 szelet olajos szardella
2 ek olívaolaj
1 bio citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
kevés borecet
1 ek reszelt parmezánsajt

Salátához:
1 kisebb jégsaláta összetépkedve
1 pár levél frizé saláta
1 db lila hagyma leszelve
10 dkg fekete erdei sonka füstölt
3 db barna magos kenyérke felkockázva
2-3 koktélparadicsom félbevágva
1 db csirkemellfilé
1 ág rozmaring
só, bors
parmezán forgács

Elkészítése:
A csirkemell filéket vajon átsütjük a rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
A sonkát átsütjük mindkét felét ropogósra.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd a salátánkat egy tálba szedjük, és az öntettel elkeverjük.
A pirított kenyérkockákkal megszórjuk. A hússzeleteket csíkokra vágjuk, és azt is ráhalmozzuk, majd a sonka szeleteket is rárakjuk, és a tetejét megszórjuk parmezán forgáccsal. A lila frizé salátával koronázzuk! Azonnal tálaljuk!