2017. október 13., péntek

Pisztáciás-burgonyapelyhes lángos






Hozzávalók:
50 dkg kelt tészta liszt (Nagyi lisztje)
3 evőkanál burgonyapehely
5 dkg pisztácia őrlemény
1 tasak instant élesztő
1 kk só
2 ek tejföl
2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A tészta összetevőit egy robotgép táljába töltjük, és sima tésztát dagasztunk belőle.
Letakarjuk, majd kelesztjük. Ha megkelt 8 egyforma golyókat formázunk belőle, és olajozott munkalapra rakjuk egymástól távolabbra. Letakarva kelesztjük. Olajat forrósítunk, és mielőtt kisütnénk kissé széthúzzuk a kezünkkel a tésztát. A nem túl forró olajba helyezzük, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. jellegzetes ízét a pisztáciának köszönheti. Ugyanúgy ízesíthetjük, mint sima társait.tejföllel, sajttal, vagy hagymával, és sonkával.