2017. október 13., péntek

Sertésszűz rókagomba mártással sváb nudlival


Van az embernek némi jó minőségű alapanyag a hűtőjében, akkor már csak gondolkodni kell, mi is legyen belőle. Most erre az elhatározásra jutottam, hogy a nudli mellé tökéletes lesz a szűzpecsenye, és persze némi gombás szószocska. Ez mindig kell hogy legyen, mert mártások szaftok nélkül az élet üres nálunk. Imádjuk az efféle nyalánkságokat.




Hozzávalók:

2 db sertésszűz lehártyázva
2 ek olaj
só, bors
1 tk sült kápia paprikakrém
2 gerezd fokhagyma
20 dkg rókagomba
 1 csomag sváb nudli

Elkészítése:
A nudlikat felhevített vajon serpenyőben 5 perc alatt átpirítjuk, majd meleg helyre tesszük.
A serpenyőben olajat hevítünk. A szeletekbe vágott szűzérméket kicsit ellapítva besózzuk. A hússzeleteket átsüssük mindkét oldalukon, és borsozzuk. Ha elkészültünk vele, akkor a visszamaradt zsiradékban a tört fokhagymát lepirítjuk, kevés liszttel megszórjuk, majd felöntjük húsalaplével, és borsozzuk, majd paprika krémmel színezzük. A húsokat visszarakjuk a serpenyőbe, és letakarva puhára főzzük. A levét pótoljuk, ha elfőné, vagy túlzottan besűrűsödne.A gombákat enyhén cukros vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük. Vajat hevítünk, és átsütjük rajta a gombát. Sózzuk meg enyhén, majd a hús mellé kínáljuk a nudlival körítve.