2017. október 13., péntek

Paradicsomleves túrógaluskával





Hozzávalók / 4 adag

  • 500 g 100 %-os sűrített paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • ízlés szerint cukor
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb reszelt vöröshagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kisebb darált kápia paprika (piros színű)
  • citromlé 1tk
A galuskához:
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg tégelyes túró
  • 5 ek búzadara
  • 1 ek vaj
  • Elkészítés

    1. Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk.
    2. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá. Ha felforr, takarékon főzzük, míg a galuska elkészül.
    3. A túrót sóval, a tojássárgájával és vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen.
    4. Hűtőben tartjuk 20 percig, és evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter, forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le.
    5. A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül.
    6. A galuskát tálakba szedjük, és merjük rá a levest közvetlen tálalás előtt.