2017. október 13., péntek

Karalábé leves daragaluskával




Hozzávalók:

2-3 szál sárgarépa
1 nagyobb karalábé
1-2 kanál olaj
1 l zöldségalaplé, vagy 1 db zöldségleves kocka
1 kisebb vöröshagyma
kevés liszt
só, bors
1 tk fűszerpaprika
1 ek vágott petrezselyemzöld

Daragaluskához:

5 ek dara

1 ek vaj
1 tojás

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megpároljuk egy fazékban.Fűszerpaprikával, és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük. A zöldségeket hosszúkásra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A galuskához valókat összekeverjük , és 20 percet hűtőben pihentetjük. A levesbe szaggatjuk ezután két kanál segítségével, de a leves ne forrjon. 10 percet főzzük, még, és a leves elkészül.