2017. október 13., péntek

Rakott brokkoli II

A rakott zöldségeket nagyon kedveli a családom, és gyakran készítem ebédre. Brokkoli szezonban nagyon érdemes erre hangsúlyt fektetni, hiszen  fontos vitaminforrás a szervezetnek minden időszakban, de főleg őszi időben, amikor gyakori a megfázásos betegségek száma. A gyerekekkel is tudatosítani kell, hogy az efféle zöldségek mennyire finomak, és egészségesek. Az én kis unokáim, minden ilyen jellegű ételt szeretnek.



Hozzávalók:

1 nagy fej brokkoli
50 dkg darált marha-disznóhús vegyesen
olaj,só
bors
1 fej vöröshagyma
10 dkg rizs megpárolva
1 tk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
2 egész tojás
1 kevés szerecsendió
10 dkg sajt reszelve


Elkészítés módja:

1. A brokkolit előfőzzük, blansírozzuk, majd leszűrjük, és egy sütőtálat kivajazunk. Megszórunk morzsával, majd belerakjuk a brokkoli rózsákat sorba.
2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és az apróra vágott hagymát lepirítjuk rajta.Pirospaprikával megszórjuk, majd a darált húst beleforgatva jól összekeverjük. 
Mintha pörköltet készítenénk.A fokhagymát zúzzuk össze, és így adjuk hozzá, majd sózzuk meg. 
3. Pároljuk 15 percig, és öntsük rá kevés vizet.Borssal is ízesítjük.
4. A párolt rizst halmozzuk rá a brokkolira, majd a pörkölttel oszlassuk el rajta.
5. A tejölbe keverjük a két leütött tojást, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd jól keverjük össze egy kézi habverővel.Öntsük rá a pörköltös rakottra, hogy mindenhol belepje a tejfölös habarás. Reszelt sajttal szórjuk meg, és kevés morzsát a tetejére is szórjunk. Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 25 perc alatt megsül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése