2021. március 15., hétfő

Csokoládés sajttorta

A sajttorta kedvelőinek ajánlom ezt a változatot, nagyon -nagyon finom! A Vidék íze magazinban találtam rá erre a szuper receptre.






 

Hozzávalók

 6 adag
  1. A tésztához:
  2. 20 dkg liszt
  3. 12 dkg fagyos vaj
  4. 4 dkg porcukor
  5. 1 tojássárgája
  6. 2 ek jéghideg víz
  7. csipet só
  8. A rakomány:
  9. 20 dkg csokoládé
  10. 40 dkg mascarpone
  11. 20 dkg ricotta
  12. 5 tojás
  13. 1 púpos evőkanálnyi étkezési keményítő
  14. csipet só
  15. 12 dkg porcukor
  16. 1 csomag vaníliás cukor
  17. 2 ek kakaópor a szóráshoz
  18. vaj a forma kikenéséhez+ liszt, és egy 24 cm-es pite sütőforma, kivehető aljú, ha lehet
  19. zsírpapír, a vaksütéshez bab, amit erre a célra használunk csak

Elkészítés

  1. A kivehető aljú piteformát kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A robotgép táljába öntjük a lisztet, porcukrot, sót, tojást, és az aprított fagyos vajat. Bedagasztjuk, és félidőben a jeges vizet is hozzáöntjük. Sima tésztát kapunk. Kézzel átformáljuk, és 5 percig pihentetjük.

    Csokoládés sajttorta recept lépés 1 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 1 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 1 foto
  2. A tésztát ezután kinyújtjuk, és a piteformába helyezzük, lehetőleg egyenletesen a szélét kiigazítva nyomkodjuk, megböködjük villával, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Vágunk egy kerek zsírpapírt, és a tésztára tesszük. Ebbe töltjük a vaksütéshez a babot. A csokoládét időközben gőz felett megolvasztjuk.

    Csokoládés sajttorta recept lépés 2 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 2 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 2 foto
  3. 180 C fokon előmelegített sütőbe 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a nehezékkel együtt a papírt a tésztáról, majd langyosra hűtjük. A krémet összeállítjuk: A krémes ricottát a cukorral, vaníliás cukorral, mascarponéval, keményítővel simára keverjük, majd a felvert tojásokkal is.

    Csokoládés sajttorta recept lépés 3 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 3 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 3 foto
  4. Végül a megolvasztott csokoládét beledolgozzuk a túrókrémbe. Beleöntjük a félig sült tésztába, és 160 fokos sütőben addig sütjük, míg a széle átsül, középen pedig remegős. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és átcsúsztatjuk egy tálra.

    Csokoládés sajttorta recept lépés 4 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 4 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 4 foto
  5. A torta nagyon jól sikerült, a tartása tökéletes lett, és nagyon puha a tésztája is. Édesítetlen tejszínhabot kínálhatunk mellé! Már langyosan szelhetjük is.

    Csokoládés sajttorta recept lépés 5 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 5 fotoCsokoládés sajttorta recept lépés 5 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése