Nagyon fontos azt tudni, hogy ez a fajta tekercs a legfinomabb, amit ettem valaha. Egyben sütve a legjobb, bár valaki szelve süti ki, de akkor jobban kiszáradhat. Az ötlet Zoli konyhájából jött, de én változtattam rajta.
1 db sertésszűz 60 dkg
só, őrölt bors
1 ek mustár
3 db tojás
1 csokor petrezselyem, tavasszal medvehagyma is lehet mellé
1 mk őrölt koriander
5 szál újhagyma zöldjével
6 dkg kockázott baconszalonna
5 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
20 dkg baconszeletek
alufólia
1 csomag mirelit burgonya golyó, vagy más
Elkészítés
A húst az inaktól megtisztítjuk, majd három helyen bevágjuk, nyitott szeletet vágunk, és fólia között kiveregetjük. Megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Míg pihentetjük a húst addig elkészítjük a tojás
Felütünk 3 db tojást, sózzuk, borsozzuk, a petrezselyem zöldből vágunk bele, és villával felverjük. Az újhagymát felkarikázzuk. Egy serpenyőben 5 dk vajat hevítünk, és rátesszük a kockázott baconszalonnát, és kevés pirítás után a hagymát is hozzákeverjük, és rövid ideig pirítjuk. Szórjunk bele petrezselyemzöldet, ha van kevés zsálya is mehet bele.(Nekem nem volt). Kiöntjük ezután egy tálra, felhasználásig.
Majd a vajat öntsük le róla vissza a serpenyőbe, és a fele tojás felvertből sütünk omlettet, de ne fordítsuk meg, hanem ha félig átsült egy másik tálra csúsztassuk. Ezután a másik fele tojásból is sütünk egy omlettet, és azt is az előző omlettre fektetjük.
Inkább lágyra süssük, mint keményre. A kiterített húsra fektetjük egymás mellé az omletteket, és a hagymás-bacont rárakva elosszuk rajta. Megszórjuk a reszelt sajttal, és próbáljuk szorosan feltekerni a húst. Tehetjük ezt folpach fóliával az alján, de aki ügyes enélkül is megbirkózik vele.
Bacon szalonna csíkokkal becsomagolva kettévágjuk, és alufóliával bélelt sütőtepsibe rakjuk, hajtással lefelé, melybe vajat is tegyünk. A tetején elosszuk a vaj maradékot az 5 dkg -ot, de lehet több is. Ha így sül meg vajban lassan alacsony 150 fokon, akkor nem szárad ki, és nagyon finom szaftos lesz, és ízletes. A burgonya golyókat süssük ki, és tálaljuk.
Amikor kivesszük a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel felszeleteljük, és ne felejtsük el a tányérra rakott tekercseket meglocsolni a hús szaftjával. Bármilyen salátával, savanyúsággal tökéletes főétel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése