2015. február 3., kedd

Csíkos karamellás rolád.








Hozzávalók:
5 db tojás
2 ek víz
5 ek liszt
5 ek cukor
1 kk sütőpor
1 ek kakaópor
1 db narancs reszelt héja

A krémhez:
2 ek barna cukor
1 ek étkezési keményítő
1 dl tej
10 dkg mascarpone
a tetejére (saját készítésű) csokilegyező

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét is kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és kettévesszük. Az egyikbe a kakaót is belekeverjük. A tojásos masszát és habot is elfelezzük, az egyiket kakaósra keverjük, míg a másik sima vaníliás marad. A reszelt narancshéjat is kettéosztjuk a lisztbe. Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világost.

Egy közepes sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorba a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye, majd a barna masszát is betöltjük.

Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeverékesnél az alsó sütő is be legyen kapcsolva, és közben 180 fokra lejjebb is lehet venni a sütőt.

A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról és feltekerjük a papírba vissza.

A krémhez a barna cukrot karamellizáljuk egy edényben, öntsük rá a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni és hidegen keverjük a krémsajtot hozzá.

Megkenjük a roládot és a tetejére is csorgatunk a maradékból. Csokidísszel kirakjuk. Jól lehűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése