2015. február 3., kedd

PoharasTiramisu

Annyi klassz poharas desszert van,és elkészítettem a magamét is.




Hozzávalók:

25 dkg mascarpone krémsajt,

2 ek porcukor,
1 tk vanília aroma,
10 dkg amaretti mandulás keksz,
1 dl presszó kávé,
1 ek amaretto likőr,
2 tojás sárgája,
1 tojás fehérje,
díszítéshez holland kakaópor,és pisztáciás marcipán.(elhagyható,vagy mással helyettesítendő).

Elkészítése:

A kávéhoz keverjük a likőrt,és a mandulás amaretti puszedliket egyenként belemártjuk,majd üveg poharak alját rakjuk ki néhánnyal.A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk,és a fehérjét is külön felverjük kemény habbá. Majd a kettőt összekeverjük óvatosan,és a krémsajthoz adjuk.krémesre keverjük,és a mártott kekszre halmozunk a krémből.Ezután újra mártott keksz kerül,és megint krém. Kakaót szitálunk rá,és marcipán darabkákkal díszítettem. nekem pisztáciás marcipánom volt,ami nagyon mutatósan nézett ki a tetején. De lehet bármivel díszíteni.Jól behűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése