2015. február 3., kedd

Sült kacsamell rozmaringos ördögszekér gombával

Erőteljes aromája, a fogyasztók körében egyre népszerűbb gombafaj.A reform konyha valamint számtalan húsétel különleges kiegészítőjeként szolgál, önmagában fogyasztva is ízletes egzotikum. Azt gondolom ennél a gombánál már csak a shitakie, és a vargánya,ami vetekszik ízében vele. A gombaimádók,mint amilyenek mi is vagyunk a családban rengeteget eszünk,és sokfajtát,mert fő a változatosság.






Hozzávalók:

2 db pecsenyekacsa mellfilé
3 db ördögszekér gomba
3 szál rozmaring
só,bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
A körethez rizibizi
4 db koktélparadicsom a díszítéshez

Elkészítése:


A megmosott gombákat hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Vegyünk egy serpenyőt és tegyük a gombákat a forró olajra, szórjunk rá rozmaringot, és süssük  5 percig, majd sózzuk,borsozzuk és tálra rakjuk,meleg helyre téve.

Közben a kacsamellet a bőrénél beirdaljuk,és megsózzuk a bőrét.Állni hagyjuk 1 órát.Ezután forrósítsunk meg egy másik serpenyőt, és tegyük a bőrével lefelé a melleket,majd közepes erősségű hőn,vagy lángon pirosra sütjük mindkét felét.Ezután betakarjuk alufóliával,és így sütjük médiumra.levesszük a tűzhelyről 10 perc után,és pihentetjük a húst.Szeleteljük pár perc után vékonyra, rizibizivel, és a gombával tálaljuk.Koktélparadicsommal díszítjük.
Ez az adag 2 személyre szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése