2015. február 3., kedd

Sonkás kolbászos pite.

Nemcsak a színe,de az íze is kiváló.Nem sütök gyakran sós pitéket,de igyekszem behozni a lemaradást,mert nagyon mutatós,és gyorsan elkészíthetőek.




Hozzávalók
18-20 dkg finomliszt
csipetnyi só
15 dkg margarin
1 db tojássárgája
Töltelékhez
5 dkg parmezánsajt (reszelve)
10 dkg krémsajt
2 dl sűrű főzőtejszín
3 db tojás
5 dkg füstölt kolbász
8 dkg főtt füstölt sonka
5 dkg regnum gépsonka
1 evőkanál friss, vagy kb.1 kiskanálnyi szárított kakukkfű (csapott)
1 db paradicsom
1/2 szál póréhagyma
petrezselyemzöld pár szál

1 db szarvasi mozzarella sajt
őrölt fehér bors

Előkészítés
25 cm-es piteforma.
(Nekem olyan van, aminek a közepét kilehet venni. )
Elkészítés
A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt.
Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. A sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35-40 percig sütjük.
Kb. 15 percnyi pihentetés után, cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre, melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése