2022. január 10., hétfő

Bejgli kosárka

Pozsonyi mákos kifliket sütöttem,és kipróbáltam a kosárformákat is.Nagyon jól sikerültek,és finomak lettek.



 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 50 dkg extra süteményliszt
  2. 7 dkg cukor
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. 1,5 dl tej
  5. 20 dkg vaj
  6. 1 tojás sárgája+ 1 tojás a kenéshez
  7. csipet só
  8. máktöltelék:
  9. 20 dkg darált mák
  10. 20 dkg cukor
  11. 1 ek méz
  12. 1 dl tej
  13. 1 citrom reszelt héja
  14. 10 dkg kék áfonya dzsem
  15. 1 ek piskóta morzsa
  16. kosárka formák

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a dagasztó táljába tesszük,az élesztőt a tejjel keverjük el,úgy tegyük a liszthez.A dagasztó gép karjával bedagasztjuk.A sima tésztát 30 percre tegyük a hűtőbe fóliába tekerve pihenni.A tölteléket készítsük el addig.

    Bejgli kosárka recept lépés 1 fotoBejgli kosárka recept lépés 1 fotoBejgli kosárka recept lépés 1 foto
  2. A mákot a tejjel cukorral tegyük fel főzni,a mézet,és a dzsemet 30 perc után keverjük bele.A citromhéjat is a végefelé.35 perc után elkészül a tőtelék.Fontos hogy főzzük a tölteléket,mert így a hőt sütés közben jól bírja.1 evőkanál piskóta morzsával dúsítsuk fel,és ha szükséges még tejjel pótoljuk főzés közben ha túl kemény lenne a mákunk.

    Bejgli kosárka recept lépés 2 fotoBejgli kosárka recept lépés 2 fotoBejgli kosárka recept lépés 2 foto
  3. A tésztát kinyújtjuk,és kiszúrjuk a formával,majd belenyomkodjuk a hüvejkújunkkal a formába.megszúrkáljuk az alját,ezután töltsük meg máktöltelékkel.Majd megint szaggassunk ki egy formát,és ezzel borítsuk rá a tetejére.Újra böködjük meg.

    Bejgli kosárka recept lépés 3 foto
  4. Kenjük le tojás sárgájával,majd 20 percig hideg helyen pihentetjük.Azután mint a bejglit tojásfehérjével is lekenjük,és újra pihentetjük a hűtőbe.A hűtőből a legmelegebb helyre tesszük,de 10 perc tán süthetjük is.Süssük 180 fokon addig,amíg szép színt kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése