Pozsonyi mákos kifliket sütöttem,és kipróbáltam a kosárformákat is.Nagyon jól sikerültek,és finomak lettek.
Hozzávalók
- 50 dkg extra süteményliszt
- 7 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 1 tojás sárgája+ 1 tojás a kenéshez
- csipet só
- máktöltelék:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg kék áfonya dzsem
- 1 ek piskóta morzsa
- kosárka formák
Elkészítés
A mákot a tejjel cukorral tegyük fel főzni,a mézet,és a dzsemet 30 perc után keverjük bele.A citromhéjat is a végefelé.35 perc után elkészül a tőtelék.Fontos hogy főzzük a tölteléket,mert így a hőt sütés közben jól bírja.1 evőkanál piskóta morzsával dúsítsuk fel,és ha szükséges még tejjel pótoljuk főzés közben ha túl kemény lenne a mákunk.
Kenjük le tojás sárgájával,majd 20 percig hideg helyen pihentetjük.Azután mint a bejglit tojásfehérjével is lekenjük,és újra pihentetjük a hűtőbe.A hűtőből a legmelegebb helyre tesszük,de 10 perc tán süthetjük is.Süssük 180 fokon addig,amíg szép színt kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése