2022. január 10., hétfő

Tejszínes zöldborsmártásos karajszelet




Az igazán finom zöldbors mártás két alapja a marha alaplé és a steak sütése után visszamaradt anyagok. Vagyis zöldbors mártást készíteni csak a steak sütésével együtt érdemes, és javaslom marha alaplé beszerzését vagy elkészítését.Ha viszont gyorsan szeretnél jó ízű mártást,akkor a Knorr mártását válaszd!Egyszerű,és finom.


 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 70 dkg sertéskaraj
  2. 1 csomag Knorr tejszínes zöldbors mártáspor
  3. 40 dkg 1(csomag) mirelit hercegnő burgonya
  4. 5 dkg vaj
  5. só,frissen őrölt bors
  6. 5 dl víz

Elkészítés

  1. A húsokat kissé kiveregetjük,majd sózzuk,borsozzuk.Forró serpenyőbe vajat dobunk,majd a karajszeleteket átsütjük mindkét oldalukon.A hercegnő burgonyát a sütőben sütőpapírral bélelt sütőtepsire rakjuk egymástól távol, és 15 percig sütjük 200 fokon.

    Tejszínes zöldborsmártásos karajszelet recept lépés 1 foto
  2. A hús alá vizet öntünk 2 dl-t,majd a Knorr mártásport elkeverjük rajta,és a húsokat megforgatva még ha kell 1 dl vízzel öntsük fel.Fedjük le,és alacsony hőfokon addig pároljuk a szószban a húsokat,míg meg nem puhulnak.anéha kevergessük,és nézzünk rá,nehogy leégjen.ha kész a hercegnő burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése