2022. január 10., hétfő

Puncstorta



A klasszikus puncstortától kicsit eltér ez a fajta torta,de én így készítem régóta.Akinek tetszik,az próbálja ki!A fondant készítése kissé macerás,ezzel a mázzal viszont gyorsan bevonhatjuk,fényes,és finom.



 

Hozzávalók

 6 adag
  1. 5 tojás
  2. 5 púpos evőkanál süteményliszt
  3. 5 evőkanál kristálycukor
  4. 1 tk sütőpor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. Töltelék:
  7. 1 db piskótalap a kész piskóta közepe
  8. 2-3 ek rum jóminőségű jamajikai
  9. 5 dkg aranymazsola,vagy ami van
  10. 3 ek baracklekvár+ 6 ek a piskóta kenéséhez
  11. 5 dkg darált dió
  12. 2 ek porcukor
  13. 1 ek sötét kakaópor
  14. 1 dl cukorszirup
  15. A tetejére:
  16. 50 dkg porcukor
  17. 2 tojás fehérje
  18. 1 tk citromlé
  19. 1 tk puncsaroma,vagy céklapor

Elkészítés

  1. 18 cm-es formában megsütjük a piskótát,és ha kihűlt 3 darabba vágjuk.A középső részből lesz a töltelékhez való.A 3 evőkanál baracklekvárt a rummal felmelegítjük,és azzal kenjük meg majd a piskótákat.Az egyik piskóta lapot visszatesszük a zsírpapírral bélelt kivehető aljú tortaformába,és megkenjük a híg baracklekvárral.

    Puncstorta recept lépés 1 fotoPuncstorta recept lépés 1 fotoPuncstorta recept lépés 1 foto
  2. A töltelék hozzávalóit kézzel összedolgozzuk,a mazsolát kicsit mossuk meg feldolgozás előtt,ezután használjuk fel.A cukorszirupot készítsük el,és hagyjuk kihűlni.A töltelékbe hidegen kerüljön.A piskótát apró kockára daraboljuk fel,és kerüljön rá a szirup,porcukor és a többi finomság,a darált dió,kakaópor,baracklekvár,mazsola,rum.A mazsolát áztatni is lehet a rumba,és úgy is hozzáadhatjuk.

    Puncstorta recept lépés 2 fotoPuncstorta recept lépés 2 fotoPuncstorta recept lépés 2 foto
  3. A tölteléket ráhalmozzuk a megkent piskótalapra,és elegyengetjük,majd a másik piskóta alját is megkenjük a lekvárral,és ráborítjuk a töltelékre,majd jól lenyomatjuk,és 1 napot a hűtőbe letakarva tartjuk.Másnap kiborítjuk a formából,és bevonjuk a rózsaszín cukormázzal,amihez a porcukrot fakanállal kikeverjük a tojásfehérjével,és citromlével,színezővel.A rácsra helyezett tortát leöntjük vele,és késsel elkenjük egyenletesen.

    Puncstorta recept lépés 3 fotoPuncstorta recept lépés 3 fotoPuncstorta recept lépés 3 foto
  4. A maradék mázat habzsákba szedjük,és mikor sűrűsödik,akkor lesz jó.Addig tegyük no frohst-os hűtőbe (száraz hűtő) szikkadni a tortát.20 perc után lehet áthúzni,díszíteni.Majd visszatesszük tálcán a tortát dermedni.Ezután vízbe mártott késsel lehet szelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése