Hozzávalók
- 5 tojás
- 5 púpos evőkanál süteményliszt
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Töltelék:
- 1 db piskótalap a kész piskóta közepe
- 2-3 ek rum jóminőségű jamajikai
- 5 dkg aranymazsola,vagy ami van
- 3 ek baracklekvár+ 6 ek a piskóta kenéséhez
- 5 dkg darált dió
- 2 ek porcukor
- 1 ek sötét kakaópor
- 1 dl cukorszirup
- A tetejére:
- 50 dkg porcukor
- 2 tojás fehérje
- 1 tk citromlé
- 1 tk puncsaroma,vagy céklapor
Elkészítés
18 cm-es formában megsütjük a piskótát,és ha kihűlt 3 darabba vágjuk.A középső részből lesz a töltelékhez való.A 3 evőkanál baracklekvárt a rummal felmelegítjük,és azzal kenjük meg majd a piskótákat.Az egyik piskóta lapot visszatesszük a zsírpapírral bélelt kivehető aljú tortaformába,és megkenjük a híg baracklekvárral.
A töltelék hozzávalóit kézzel összedolgozzuk,a mazsolát kicsit mossuk meg feldolgozás előtt,ezután használjuk fel.A cukorszirupot készítsük el,és hagyjuk kihűlni.A töltelékbe hidegen kerüljön.A piskótát apró kockára daraboljuk fel,és kerüljön rá a szirup,porcukor és a többi finomság,a darált dió,kakaópor,baracklekvár,mazsola,rum.A mazsolát áztatni is lehet a rumba,és úgy is hozzáadhatjuk.
A tölteléket ráhalmozzuk a megkent piskótalapra,és elegyengetjük,majd a másik piskóta alját is megkenjük a lekvárral,és ráborítjuk a töltelékre,majd jól lenyomatjuk,és 1 napot a hűtőbe letakarva tartjuk.Másnap kiborítjuk a formából,és bevonjuk a rózsaszín cukormázzal,amihez a porcukrot fakanállal kikeverjük a tojásfehérjével,és citromlével,színezővel.A rácsra helyezett tortát leöntjük vele,és késsel elkenjük egyenletesen.
A maradék mázat habzsákba szedjük,és mikor sűrűsödik,akkor lesz jó.Addig tegyük no frohst-os hűtőbe (száraz hűtő) szikkadni a tortát.20 perc után lehet áthúzni,díszíteni.Majd visszatesszük tálcán a tortát dermedni.Ezután vízbe mártott késsel lehet szelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése