2022. január 10., hétfő

Sertéskaraj rókagomba mártással


A mártásos ételek kedvelője vagyok.A sárga rókagomba pedig nagy kedvencünk.Sokszor készítek belőle finomságokat,főleg amikor idény van.



 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 4 szelet sertés rövidkaraj
  2. 2 ek liszt
  3. 2 ek olívaolaj
  4. 20 g vaj
  5. 500 g sárga rókagomba
  6. 2 db babérlevél
  7. 1 fej hagyma
  8. 1 ek pirospaprika
  9. 100 ml száraz fehérbor
  10. só, bors
  11. 100 ml főző tejszín

Elkészítés

  1. A gombát kevés sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és olajon puhára dinszteljük. A karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.Egy másik serpenyőben a hússzeleteket kevés vaj és olaj keverékén körbesütjük.

    Sertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 1 fotoSertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 1 fotoSertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 1 foto
  2. A hőfokot csökkentjük és kevés víz, majd a bor hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. A hagymához mehet a leszűrt rókagomba is és a fűszerpaprika,bors,babérlevél, és még némi víz hozzáadásával 15 percig főzzük,majd a húsra öntjük.

    Sertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 2 fotoSertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 2 fotoSertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 2 foto
  3. Majd behabarjuk egy kevés főző tejszínnel.A köret hozzá nálunk spaetzle tészta,amit kifőzünk melléje,és sós folyékony vajjal megöntözzük.

    Sertéskaraj rókagomba mártással recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése