A mártásos ételek kedvelője vagyok.A sárga rókagomba pedig nagy kedvencünk.Sokszor készítek belőle finomságokat,főleg amikor idény van.
4 szelet sertés rövidkaraj
2 ek liszt
2 ek olívaolaj
20 g vaj
500 g sárga rókagomba
2 db babérlevél
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
100 ml száraz fehérbor
só, bors
100 ml főző tejszín
Elkészítés
A gombát kevés sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és olajon puhára dinszteljük. A karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.Egy másik serpenyőben a hússzeleteket kevés vaj és olaj keverékén körbesütjük.
A hőfokot csökkentjük és kevés víz, majd a bor hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. A hagymához mehet a leszűrt rókagomba is és a fűszerpaprika,bors,babérlevél, és még némi víz hozzáadásával 15 percig főzzük,majd a húsra öntjük.
Majd behabarjuk egy kevés főző tejszínnel.A köret hozzá nálunk spaetzle tészta,amit kifőzünk melléje,és sós folyékony vajjal megöntözzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése