2022. január 10., hétfő

Hurkás hasé

Arra gondoltam,ha leveles tésztába töltöm kedvenc hurkáimat,valami nagyon gyors,és finom vacsorát lehet az asztalra varázsolni.A Bogárdi féle húsos,májas,és véres hurka, amit a Metro áruházakban lehet megvásárolni tél idején kilós csomagolásban vegyesen.Ízben az egyik legkiválóbb termék.
 



 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 3 x10 dkg hurka,ami véres,húsos,májas
  2. 1 csomag levelestészta 50 dkg
  3. 1 db tojás sárgája
  4. 1 tojás fehérje
  5. 1 ek szezámmag
  6. 1 db 9,5 átméröjű kiszúró
  7. zsírpapír,sütőtepsi

Elkészítés

  1. A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük,majd téglalap alakúra nyújtjuk 1/2 cm vastagra.A kiszúróval kerek lapokat szúrunk ki,és a maradék tésztát is újra összegyúrva felhasználjuk az egészet,amiből kb 14 kerek lap lesz.

    Hurkás hasé recept lépés 1 fotoHurkás hasé recept lépés 1 fotoHurkás hasé recept lépés 1 foto
  2. A hurkákról a belet eltávolítjuk,és 1,5 cm kerk darabokra vágjuk.A tészták széleit felvert tojásfehérjével kenjük meg.A hurka darabokat osszuk szét a kerek lapokon,és a felébe nyomkodjuk kicsit szét rajta.Hajtsuk félbe,és nyomkodjuk össze,villával félkörbe nyomjuk le a széleit.

    Hurkás hasé recept lépés 2 fotoHurkás hasé recept lépés 2 fotoHurkás hasé recept lépés 2 foto
  3. Zsírpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk,és lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal.200 fokon sütjük aranybarnára.Kihűlés után fogyasszuk egészséggel!Akár salátával,vagy kedvenc mártogatósunkkal.

    Hurkás hasé recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése