Arra gondoltam,ha leveles tésztába töltöm kedvenc hurkáimat,valami nagyon gyors,és finom vacsorát lehet az asztalra varázsolni.A Bogárdi féle húsos,májas,és véres hurka, amit a Metro áruházakban lehet megvásárolni tél idején kilós csomagolásban vegyesen.Ízben az egyik legkiválóbb termék.
3 x10 dkg hurka,ami véres,húsos,májas
1 csomag levelestészta 50 dkg
1 db tojás sárgája
1 tojás fehérje
1 ek szezámmag
1 db 9,5 átméröjű kiszúró
zsírpapír,sütőtepsi
Elkészítés
A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük,majd téglalap alakúra nyújtjuk 1/2 cm vastagra.A kiszúróval kerek lapokat szúrunk ki,és a maradék tésztát is újra összegyúrva felhasználjuk az egészet,amiből kb 14 kerek lap lesz.
A hurkákról a belet eltávolítjuk,és 1,5 cm kerk darabokra vágjuk.A tészták széleit felvert tojásfehérjével kenjük meg.A hurka darabokat osszuk szét a kerek lapokon,és a felébe nyomkodjuk kicsit szét rajta.Hajtsuk félbe,és nyomkodjuk össze,villával félkörbe nyomjuk le a széleit.
Zsírpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk,és lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal.200 fokon sütjük aranybarnára.Kihűlés után fogyasszuk egészséggel!Akár salátával,vagy kedvenc mártogatósunkkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése