2022. január 10., hétfő

Fűszeres édesburgonya krémleves

A népszerű zöldség nagyon jól viseli a fűszereket, érdemes bátran ízesíteni, akár fokhagymával, gyömbérrel és zsírosabb sajtokkal. A különleges fűszerezés után tejszínnel vagy tejföllel szokás sűrűbbé, selymesebbé tenni a lélekmelengető fogást.



Hozzávalók

 4 adag
  1. 1 kg édesburgonya
  2. 1 darab hagyma
  3. 4 gerezd fokhagyma
  4. 1 tk gyömbér
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint fehér bors
  7. 1 mk mézeskalács fűszerkeverék
  8. 1 liter tyúk alaplé (Knorr zselé)
  9. 2 ek Rama vajas pálmaolaj
  10. 2 ek tejföl
  11. 3 dkg sajt (cheddar)
  12. pirított tökmag

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát vágjuk hasábokra,és süssük meg a sütőben.
    A megtisztított, finomra aprított hagymát fazékban, a folyékony vajon dinszteljük meg. Körülbelül 4-5 perc után a zúzott fokhagymát is keverjük a hagymához, majd 1-2 perc után öntsük a fazékba a megsült édesburgonyát.

    Fűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 1 fotoFűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 1 fotoFűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 1 foto
  2. Sóval, fehér borssal, a mézeskalács fűszerrel ízesítjük,és gyömbért is reszeljünk bele,majd az alaplével felöntjük.Keverjük meg a fazék tartalmát, és a botmixer segítségével pürésítsük simára,a tejföllel simára keverjük, majd tálaljuk a reszelt sajttal,éa a pirított tökmaggal.

    Fűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 2 fotoFűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 2 fotoFűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 2 foto
  3. Fűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 3 fotoFűszeres édesburgonya krémleves recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése