2022. január 10., hétfő

Székelykáposzta Kalla módra



Chili paprika pehellyel készítem, de aki nem szereti a csípős ízvilágú ételeket, nyugodtan elhagyhatja, anélkül is istenien finom végeredményt kapunk. A füstölt házi szalonna bőrét feltétlenül érdemes felhasználnunk a káposzta készítésénél, mert az értékes pörzsanyagok mellett, kellemes füstös ízt kölcsönöz a székelykáposztának.A fűszerpaprika is füstös ízű,már régóta lehet kapni a boltokban.( Kalla a leánykori nevem).




 

 

Hozzávalók

 6 adag
  1. 500 g sertés lapocka
  2. 10 dkg kockázott baconszalonna
  3. füstölt szalonna bőrke maradékok
  4. 6 evőkanál étolaj
  5. 1.5 közepes fej vöröshagyma
  6. 2 gerezd fokhagyma
  7. 50 dkg savanyú káposzta konzerv
  8. 4 db babérlevél
  9. 700 ml víz
  10. 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  11. 4 teáskanál fűszerpaprika (füstösízű a legjobb hozzá)
  12. 1 tk chilipehely
  13. ízlés szerint tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre kezdjük párolni.A felkockázott bacont is hozzátesszük,és pirítjuk tovább.Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is,és a chilipelyhet.

    Székelykáposzta Kalla módra recept lépés 1 fotoSzékelykáposzta Kalla módra recept lépés 1 foto
  2. Addig kevergetjük,míg a hús kifehéredik,illetve zsírjára nem sül.Azután felöntjük a vízzel, a szalonna bőrkéket beledobjuk,és letakarva főzzük 20 percig, majd a savanyúkáposztát belekeverjük,és tovább főzzük 4 db babérlevél társaságában míg meg nem puhul a hús a káposztával.Tejföllel tálaljuk.

    Székelykáposzta Kalla módra recept lépés 2 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése