Chili paprika pehellyel készítem, de aki nem szereti a csípős ízvilágú ételeket, nyugodtan elhagyhatja, anélkül is istenien finom végeredményt kapunk. A füstölt házi szalonna bőrét feltétlenül érdemes felhasználnunk a káposzta készítésénél, mert az értékes pörzsanyagok mellett, kellemes füstös ízt kölcsönöz a székelykáposztának.A fűszerpaprika is füstös ízű,már régóta lehet kapni a boltokban.( Kalla a leánykori nevem).
Hozzávalók
- 500 g sertés lapocka
- 10 dkg kockázott baconszalonna
- füstölt szalonna bőrke maradékok
- 6 evőkanál étolaj
- 1.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg savanyú káposzta konzerv
- 4 db babérlevél
- 700 ml víz
- 1 teáskanál köménymag (őrölt)
- 4 teáskanál fűszerpaprika (füstösízű a legjobb hozzá)
- só
- 1 tk chilipehely
- ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre kezdjük párolni.A felkockázott bacont is hozzátesszük,és pirítjuk tovább.Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is,és a chilipelyhet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése