Chili paprika pehellyel készítem, de aki nem szereti a csípős ízvilágú ételeket, nyugodtan elhagyhatja, anélkül is istenien finom végeredményt kapunk. A füstölt házi szalonna bőrét feltétlenül érdemes felhasználnunk a káposzta készítésénél, mert az értékes pörzsanyagok mellett, kellemes füstös ízt kölcsönöz a székelykáposztának.A fűszerpaprika is füstös ízű,már régóta lehet kapni a boltokban.( Kalla a leánykori nevem).
Hozzávalók
- 500 g sertés lapocka
 - 10 dkg kockázott baconszalonna
 - füstölt szalonna bőrke maradékok
 - 6 evőkanál étolaj
 - 1.5 közepes fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 50 dkg savanyú káposzta konzerv
 - 4 db babérlevél
 - 700 ml víz
 - 1 teáskanál köménymag (őrölt)
 - 4 teáskanál fűszerpaprika (füstösízű a legjobb hozzá)
 - só
 - 1 tk chilipehely
 - ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
 
Elkészítés
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre kezdjük párolni.A felkockázott bacont is hozzátesszük,és pirítjuk tovább.Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is,és a chilipelyhet.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése