Aki szereti a sajtos tésztákat azoknak ajánlom szeretettel. Egy olasz schéf receptjén alapul, bár Gorgonzola sajtot is lehet bele morzsolni, aki szereti, én kihagytam, mert a penészes sajtot sokan nem kedvelik, ahogy mi sem.
Hozzávalók
- 1 kg karfiol rózsáira szedve
 - 2,5 dl tej
 - 2,5 dl tejszín
 - só, frissen őrölt bors
 - 1-2 ek Rama Culinesse folyékony pálmavaj
 - 20 dkg Rigattone tészta, vagy hasonló
 - 1-2 dl főzőlé
 - 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
 - 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
 - 2 marék márványsajt, vagy Gorgonzola aki szereti
 - 2 evőkanál reszelt Gouda sajt
 - 5 dkg Mozzarella sajt
 - 1 mk szerecsendió reszelve
 - 1 tk fokhagymapor
 - 1 ek zsemlemorzsa
 
Elkészítés
A serpenyő olyan legyen, hogy sütőben is lehet használni. Az enyém levehető fülü is. Ezután a sajtos karfiolos tésztát ha elkevertük, levesszük a tűzhelyről megszórjuk még reszeltsajttal, és a zsemlemorzsával a tetejét, és 180 C fokon előmelegített sütőbe 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Szeletelve tálaljuk.











Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése