Aki szereti a sajtos tésztákat azoknak ajánlom szeretettel. Egy olasz schéf receptjén alapul, bár Gorgonzola sajtot is lehet bele morzsolni, aki szereti, én kihagytam, mert a penészes sajtot sokan nem kedvelik, ahogy mi sem.
Hozzávalók
- 1 kg karfiol rózsáira szedve
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 ek Rama Culinesse folyékony pálmavaj
- 20 dkg Rigattone tészta, vagy hasonló
- 1-2 dl főzőlé
- 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 marék márványsajt, vagy Gorgonzola aki szereti
- 2 evőkanál reszelt Gouda sajt
- 5 dkg Mozzarella sajt
- 1 mk szerecsendió reszelve
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A serpenyő olyan legyen, hogy sütőben is lehet használni. Az enyém levehető fülü is. Ezután a sajtos karfiolos tésztát ha elkevertük, levesszük a tűzhelyről megszórjuk még reszeltsajttal, és a zsemlemorzsával a tetejét, és 180 C fokon előmelegített sütőbe 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése