2022. január 10., hétfő

Többsajtos karfioloskrémes tészta

Aki szereti a sajtos tésztákat azoknak ajánlom szeretettel. Egy olasz schéf receptjén alapul, bár Gorgonzola sajtot is lehet bele morzsolni, aki szereti, én kihagytam, mert a penészes sajtot sokan nem kedvelik, ahogy mi sem.




Hozzávalók

 4 adag
  1. 1 kg karfiol rózsáira szedve
  2. 2,5 dl tej
  3. 2,5 dl tejszín
  4. só, frissen őrölt bors
  5. 1-2 ek Rama Culinesse folyékony pálmavaj
  6. 20 dkg Rigattone tészta, vagy hasonló
  7. 1-2 dl főzőlé
  8. 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
  9. 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  10. 2 marék márványsajt, vagy Gorgonzola aki szereti
  11. 2 evőkanál reszelt Gouda sajt
  12. 5 dkg Mozzarella sajt
  13. 1 mk szerecsendió reszelve
  14. 1 tk fokhagymapor
  15. 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A karfiol rózsákat megmossuk, majd lecsepegtetjük, és forró vajon serpenyőben átfuttatjuk. Felöntjük tejjel, és tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük 40 perc alatt.

    Többsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 1 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 1 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 1 foto
  2. Rama folyékony vajat teszünk hozzá, és késes aprítóba péppé zúzzuk. A tésztát sós lobogó vízben Al'dentre főzzük, majd a főzőléből kiveszünk 2 dl-t, és félretesszük.

    Többsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 2 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 2 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 2 foto
  3. A többit leszűrjük, és a serpenyőbe visszaöntött karfiolkrémbe öntjük a tésztát. Jól elkeverjük, majd a reszelt sajtokat is hozzákeverjük felváltva a főzőlével. Utána ízesítjük még szerecsendióval, esetleg sóval, lehet fokhagymaporral is.

    Többsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 3 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 3 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 3 foto
  4. A serpenyő olyan legyen, hogy sütőben is lehet használni. Az enyém levehető fülü is. Ezután a sajtos karfiolos tésztát ha elkevertük, levesszük a tűzhelyről megszórjuk még reszeltsajttal, és a zsemlemorzsával a tetejét, és 180 C fokon előmelegített sütőbe 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Szeletelve tálaljuk.

    Többsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 4 fotoTöbbsajtos karfioloskrémes tészta recept lépés 4 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése